Wat is Financial Lease? WV auto’s legt het precies uit!

Direct rijden in een voertuig die helemaal van jou is, maar niet meteen een grote som geld hoeven neer te leggen, hoe klinkt dat? Dit kan namelijk met Financial Lease. Bovendien profiteer je van allerlei (fiscale) voordelen.

In deze blog leggen we je precies uit wat financial lease inhoudt en wat de mogelijkheden bij WV auto’s zijn!

1. Wat is Financial Lease precies?

Financial lease is een zakelijke leasevorm. Deze manier van leasen maakt het mogelijk om een bedrijfswagen aan te schaffen voor je onderneming, terwijl de bank de aankoopsom financiert. Het voordeel hiervan is dat je je bedrijfswagen niet in een keer hoeft te betalen, maar de investering kan verspreiden over meerdere maanden.

Het enige wat jij als klant vooraf betaalt is de BTW. De BTW krijgt de klant vervolgens weer terug van de belastingdienst.

Dit is vooral interessant als je andere investeringen wil maken die bijdragen aan de groei van je bedrijf. De betalingen die plaatsvinden kun je daarnaast zien als investeringen en niet als uitgaven.

2. Ben ik eigenaar van de leasewagen?

Zodra de aankoopsom van de auto is gefinancierd door de bank, ben je direct de eigenaar. Je kan financial lease in feite zien als kooplease, waarbij je de bedrijfswagen koopt op afbetaling. Je bent economisch eigenaar. Het aankoopbedrag wordt door jou afgelost in de termijnen die vooraf zijn afgesproken met de bank.

Daarnaast is het mooie aan deze leasevorm dat de belasting de gemaakte kosten beschouwt als een investering in het bedrijf. Dit kan je dus gedeeltelijk terugkrijgen van de fiscus!

3. Waarom Financial Lease voor jou aantrekkelijk is

Voor jou als ondernemer kan financial lease erg aantrekkelijk zijn. Er zijn namelijk veel voordelen waar je van kan profiteren bij deze leasevorm. Zo heb je bijvoorbeeld behoud van schadevrije jaren en onbeperkt kilometrage.

Je hebt ook voordelen als:

  • Behoud van vermogen binnen je bedrijf.
  • Fiscale voordelen door aftrek van afschrijving, investering en rente.
  • Mogelijkheid om BTW terug te vorderen.
  • Keuzevrijheid in verzekeringen en onderhoud.

Meer informatie nodig? Neem gerust telefonisch contact op!

Financial Lease is dus een aantrekkelijke optie wanneer je een nieuwe auto wil aanschaffen. Heb je hier vragen over? Laat het ons dan vooral weten. Er staat een team voor je klaar om je te helpen. Kijk op hier om meer informatie in te winnen over Financial Lease.

Top