Wat voor bedrijfswageninrichting heb ik nodig? WVauto’s vertelt het!

De goederen die vervoerd moeten worden, kunnen per branche sterk verschillen. Daarom is het belangrijk om te weten wat de ideale bedrijfswageninrichting voor jouw bus is.

In deze blog leggen we je precies uit waar de bedrijfswageninrichting van jouw (toekomstige) bus aan moet voldoen en nog veel meer!

1. Wat is het doel van de bedrijfswageninrichting?

Het is allereerst belangrijk om vast te stellen wat het doel is van je bedrijfswageninrichting. Veel ondernemers die we spraken hadden de volgende 3 doelen geformuleerd:

  • voldoen aan eisen van opdrachtgevers (PostNL, DHL).
  • de auto of materiaal goed te beschermen.
  • de uitvoering van het werk zo efficiënt mogelijk te maken.

Conclusie: er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je voor een specifieke bedrijfswageninrichting gaat, maar je moet dus wel weten voor welk doel de inrichting gerealiseerd moet worden.

Heb jij een bus nodig met een speciale inrichting? Lees dan vooral verder!

2. Bedrijfswageninrichting op maat

Als ondernemer heb je een bus nodig waarmee je eenvoudig je taken kunt uitvoeren. Een bedrijfswageninrichting op maat helpt hierbij. Daarnaast is het soms ook (wettelijk) verplicht om een bepaalde inrichting te gebruiken.

Dit is praktisch altijd het geval wanneer je kwetsbare goederen zoals fruit of andere etenswaren die op een bepaalde temperatuur vervoert.

Maar ook bedrijven zoals PostNL eisen een bedrijfswageninrichting die aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zaken om rekening mee te houden bij het inrichten van de bedrijfsbus?

  1. De (wettelijke) verplichtingen. heb je te maken met kwetsbare goederen of heeft de opdrachtgever een aantal strenge eisen? Dan is het doorgaans verplicht om een specifieke inrichting te gebruiken.
  2. De werkzaamheden die je gaat verrichten. Als koerier is het essentieel dat je voldoende ruimte hebt voor je lading, terwijl het voor menig vakman een must is dat het gereedschap niet door de bus vliegt…

Bedrijfswageninrichting aanpassen

Als je een bedrijfsbus koopt of aanschaft met financial lease, dan heb je in principe alle vrijheid om te doen met de inrichting wat je wil. Toch kan dit invloed hebben op de restwaarde van je bus.

Hetgeen wat jij nodig hebt om je werk goed uit te voeren, kan voor een volgende eigenaar misschien wel belemmerend zijn. Dit soort situaties vergroot logischerwijze de kans op een lagere restwaarde, omdat er dan vaak herstelwerkzaamheden moeten plaatsvinden.

Toch draait het uiteindelijk maar om één ding; dat jij je werkzaamheden zo goed mogelijk kunt uitvoeren en geen frustratie en tijdverlies ervaart..

Heb jij nog vragen over de bedrijfswageninrichting van jouw bus? Stel ze dan gerust hier.



Ik wil advies over bedrijfswageninrichting

Top